KineCardoen
Welkom Wie ben ik? Kinesitherapie en revalidatie Structural Integration Tarieven Contact/ligging

Wie ben ik?

Christophe Cardoen Moorslede

Christophe Cardoen.
7 oktober 1973

Afgestudeerd als kinesitherapeut in 1994.

Door mijn fascinatie voor de werking van ons bewegingsapparaat ben ik onmiddellijk gestart met de opleiding Orthopedische Manuele Therapie (OMT). Ik behaalde mijn diploma in 2000.

Binnen het domein van de Manuele Therapie bleef ik me verder specialiseren en volgde de opleidingen in de Manuele Neurotherapie, het Mulligan Concept, Medische Functionele Training en Kinesiotaping.

Toen ikzelf geconfronteerd werd met chronische rug- en nekpijn en geen enkele conservatieve behandeling (manuele therapie, chiropraxie, osteopathie, rugscholing, infiltraties in de pijnkliniek) aansloeg en ook 2 chirurgische ingrepen geen soelaas brachten, ben ik verder blijven zoeken naar een oplossing voor mijn chronische pijn.
Ik heb het geluk gehad om tijdens mijn opleiding OMT kennis te maken met Thomas Myers, oprichter en bedenker van "Anatomy Trains". Zijn inzichten deden mij geloven dat er een weg terug was uit de vicieuze cirkel van pijn en "het niet meer kunnen functioneren".
Na zelf door een SI therapeut geholpen te zijn en het volgen van de opleiding Core Myafascial Therapy (een vorm van Structural Bodywork) in Dublin, was ik helemaal overtuigd.

Toen Anatomy Trains UK startte met opleiding SI in Oxford (2013), heb ik geen seconde getwijfeld. Ik had het voorrecht mijn opleiding te volgen bij James Earls, auteur van het boek "Fascial release for Structural Balance". Hij is de nauwste medewerker van Tom Myers binnen Europa. In 2016 vervolledigde ik de opleiding door, terug in Oxford, een 6 weken durende training te volgen onder leiding van Lou Benson, KMI Director, en zo mijn diploma "Structural Integration", te behalen.

Praktijk: Nieuwstraat 10 - 8890 Moorslede.